Dodano: 2008-09-20 11:35
| Pan napisał(a): |
| Lubiliscie "To"? Ja pamietam ze w dziecinstwie zobaczylem pierwsze minuty, poszedlem spac i az do dwudziestego roku zycia nie znalem calosci filmu. Moim zdaniem jest beznadziejny :D |
| weridia napisał(a): |
| Oglądaliście "Stay alive"? Dzieje sie w grze komputerowej ale jest super. |
Rozumiem, ze sa rozne gusta, ale jak ten film mogl sie komukolwiek podobac. Jesli mozesz rozwin swoja mysl na temat bo to mnie naprawte nurtuje xD
Dodano: 2008-09-21 10:50
Kurcze obejrzeliśmy wczoraj z mężem te "Ruiny" i jemu podobał się film tylko do połowy a mi wcale. Jedynie pomysł z roślinką był dobry.
A jeśli chodzi o "Stay alive" to podoba mi się w tym filmie wiele rzeczy: sam pomysł na film, aktorzy a w szczególności główny bohater, postać złej hrabiny i dziewczynki chodzące po ścianach i suficie.
Podobnie było z filmem "Cela". Mało komu sie podobał, a ja byłam w kinie dwa razy i do tej pory co jakis czas go ogladam.
Dodano: 2008-10-08 17:43
wg mnie wciaz najlepszym horrorem jaki obejrzalem jest "the Cradle", na zadnym innym filmie tak nie balem jak na nim:D, powalil mnie tez film "ils", z pewnoscia najlepszy survival jaki widzial, zaden film mnie nie trzymal w napieciu tyle co ten
mam tez sentyment do filmu blair witch 2, jakos uzekl mnie klimacik tego filmu
ponadto do moich ulubionych zaliczam jeszcze silent hill, dead end i the broken, itd
Dodano: 2008-10-08 18:06
Najlepsze horrory :? hmm... jak napiszę że SAW 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12
to zaraz zrobi się jadka
Lśnienie też nie którym może nie podpasować więc co to jest najlepszy horror ten który podoba się 10.000 tysiącom osób ,czy ten który podoba się kilku milionom rzecz względna
dla mnie najlepszy horror to ten ,a dla kogoś innego tamten :wink: więc ? dla mnie najlepszy horror to ten który mi się podoba ,a nie ten który podoba się 10.000 osób o

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2008-10-08 18:25
jasna sprawa, w koncu sa rozne gusta, krytykowanie kogos za to za podoba mu sie ten film ktory wiekszosc uwaza za lipny jest totalna glupota
swoja droga ciekaw jestem czy zrobila by sie jatka jesli napisalbys ze lsninie, je sie jeszcze nie spotkalem zeby ktos sie zle wyrazal o tym filmie
Dodano: 2008-10-08 18:29
Lśnienie to świetny film , ale znam osoby którym się nie podoba i to jest oky :) tak powinno być nie wszystko wszystkim musi się podobać
a teraz idę wcinać cieplutką białą kiełbaskę :) mniam mniam :)

Dodano: 2008-10-08 18:32
dokladnie
z pewnoscia Lsnienie jest to film nie dla kazdego, a szczegolnie dla tych ktorzy szukaja filmow latwych, prostych i przyjemnych oraz z lektorem:D
Dodano: 2008-10-08 18:42
A dlaczego tak piszę.ano dla tego że kiedy ktoś napisze że podoba mu się film " Gacie Jasia Fasoli " to od razu zostanie zmieszany z błotem film i osoba która pisze że podoba się jej ten film
a to mi się nie podoba ,tak być nie powinno :?
czyż tak nie zdarza się dosyć często ? Jeśli już krytykujemy to film :) a nie osobę której ten film się podoba :)

Dodano: 2008-10-08 19:02
HardKill ----->
Widocznie nie jesteś wymagającym widzem
Krytyka jest potrzebna
Mnie na przykład irytuje, gdy słyszę, film jest zajebisty i kropka. A gdzie argumenty, które mogły mnie przekonać, abym sięgnął po film?
M.in po to są te tematy, aby inny użytkownik mógł się co nie co dowiedzieć o dobrych i złych filmach, poznać ciekawe, bądź ustrzec się przed gniotami(inni cenią sobie na przykład czas), no i aby była interesująca dyskusja na ten temat. A do tego niewątpliwie jest potrzebna krytyka, a nie tylko - " że film mi się podoba". Dla mnie - to za mało
I do tematu - polecam film "Ludożerca" reż. Joe D'Amato(ciekaw jestem czy ktoś pamięta, albo oglądał). Historia gościa który jest kanibalem. Niezłe sceny gore(na przykład zjadanie swoich wnętrzności, bądź jedzenie płodu nienarodzonego dziecka). Co prawda, stary film ja świat bo z roku 1980, ale kurde mol, trzyma w niezwykłym napięciu. Film doczekał się kontynuacji - "Z piekła rodem". Ino ta druga cześć też jest dobra, ma swój niewyobrażalny klimat, tylko pachnie innymi pozycjami np. Halloween. Otoż o to dlaczego pachnie - mamy gościa który lubi jeść i poluje na ludzi(Mike Meyers), mamy księdza, który go ściga(Dr. Loomis), no i scena jak kanibal dusi główną boahaterkę, a ksiądz ją ratuje, niezwykle pachnie sceną z Halloween.
Pozycja powinien znać, każdy prawdziwy fan prawdziwych i soczystych horrorów.
Dodano: 2008-10-08 19:05 Zmieniono: 2008-10-08 19:20
Filmu tak !, ale nie osoby której się film podoba lub nie :) no i wracajmy do tematu >
widziałem w końcu najnowszą wersję Halloween Roba Zombie i cio i nic rozczarowanie :) to znaczy nie zły ale czegoś mi zabrakło :)

Dodano: 2008-10-08 19:09 Zmieniono: 2008-10-08 19:16
| HardKill napisał(a): |
Filmu tak !, ale nie osoby której się film podoba lub nie :) no i wracajmy do tematu >
![]() |
Jak na razie nie zauważyłem, aby ktoś krytykował osobę, który film oglądał
Zresztą nie offopujmy, bo zacznie się śmietnik robić(już się robi).
A tu możecie się więcej dowiedzieć o tym filmie przez ze mnie wspomnianym
Zachęcam do obejrzenia króciutkiego filmu :)
http://www.horror.boo.pl/ludozerca.html
Dodano: 2008-10-08 19:16
Ostatnio mało pojawia się tak naprawdę dobrych horrorów ,a to zapewne za sprawą panującej komercjalizacji nastawionej na tylko i wyłącznie zyski
.Może polecicie naprawdę godny uwagi horrorek ,o którym nic nie wiem lub nie znam takowego :) i tu Allanonie liczę na ciebie :) głównie chodzi mi o nowości :)

Dodano: 2008-10-08 19:35
Z nowości ostatnio przez ze mnie oglądanych to - Pathology reż. Marca Schoelermanna.
Znośny film, choć nie aż taki cudny. Jakoś nie kręcą mnie horrory, gdzie występuje grupka przy głupich młodych ludzi. Zaznaczam zresztą, że to nie horror, tylko thriller medyczny. Ale momentami mocny i przepełniony erotyką. Historia opowiada o grupie ludzi, którzy są studentami patologii. W wolnych chwilach grają w pewną zabawę. Otóż każdy gracz zabija kogoś wyrafinowanie i tajemniczo. I grupa musi zgadnąć, jaka była przyczyna śmierci. W grupie znajduje się pewien uzdolniony młody chłopak, który w ten świat mordu, zła, perfidii i seksu, który uprawia się nie rzadko przy trupach, wkracza, i nie bardzo wie, jak z niego uciec....
Może się spodoba :) Tak oceniając subiektywnie film na 10 ma silną 7.
Dodano: 2008-10-08 19:39
o widzisz i dzięki poszukam tego filmu :) obadamy :) coś mi się zdaję że pojawił się w wypożyczalniach DVD .Chyba ? :)

Dodano: 2008-10-08 19:54
http://www.horrorfestiwal.pl/
Cholera zapowiada sie ciekawie no i zajebista Suspiria, niech zaluja ci co nie znaja Argento.
Dodano: 2008-10-08 20:01
| OskareQ napisał(a): |
| http://www.horrorfestiwal.pl/
Cholera zapowiada sie ciekawie no i zajebista Suspiria, niech zaluja ci co nie znaja Argento. |
Ano pozycje rzeczywiście interesujące. Co o niektórych słyszałem dobre opinie. Nie wspominając o Suspirii
Dodano: 2008-10-08 20:01
Oooooo 8O :)a no widzicie więc jest światełko w tej ciemności :)
Jack Brooks Monster Slayer
Obsada: Robert Englund !!!!! :), Trevor Matthews, Rachel Skarsten, Stefanie Drummond
*** Robercik gra w tym filmie o hohoh :) pozostałe także zapowiadają się obiecująco :)a widział ktoś Polską produkcję - Pora Mroku - ?

Dodano: 2008-10-08 20:20
o lol pora mroku totalna porazka imo. Cala historia taka nieciekawa ani nowatorska do tego ci nazisci po prostu smiech na sali. Aktorstwo slabe najgorzej wypadl taki lysy co uciekl z psychiatryka. A w ogole najgorsza scena to jak przy ognisku koles zaczal krwawic nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac. Jednym slowem mierna produkcja
Dodano: 2008-10-08 20:24 Zmieniono: 2008-10-08 20:31
| OskareQ napisał(a): |
| o lol pora mroku totalna porazka imo. Cala historia taka nieciekawa ani nowatorska do tego ci nazisci po prostu smiech na sali. Aktorstwo slabe najgorzej wypadl taki lysy co uciekl z psychiatryka. A w ogole najgorsza scena to jak przy ognisku koles zaczal krwawic nie wiedzialem czy smiac sie czy plakac. Jednym slowem mierna produkcja |
No ale cieszy fakt, ze polska kinematografia nie stoi w jednym gatunku - dramat, bądź przy głupie komedie romantyczne. Coraz więcej horrorów mam nadzieje Polacy będą produkować, a to spowoduje mam nadzieję, że doświadczenie będzie w takich produkcjach lepsze
Dodano: 2008-10-08 20:28
No to wypada trzymać kciuki aby tak się stało :)

Dodano: 2008-10-08 20:30
Mam nadzieje ze beda jakies ciekawe polskie horrory tylko musze sie dostac do filmowki, co niestety nie nalezy do najlatwiejszych rzeczy 
Dodano: 2008-10-08 20:41
jak by ci to załatwić hmmm....? :wink:

Dodano: 2008-10-08 20:58
| dzizusu napisał(a): |
| Ost ogladalem ''Mirrors'' i powiem ze flm dosyc ciekawy :D |
O czym i dlaczego ciekawy?
Ino nie mów, że lustra dostały nóg i pożerały całe miasto
(jak w Pomidorach
)